Persberichten

Overhandiging 100ste fusielasmachine op het instrument

De in dit voorjaar geïntroduceerde T-71C glasvezel lasmachine van Sumitomo blijkt een absolute verkooptopper te zijn.  Binnen 6 maanden na de introductie heeft Livingston al 100 van deze zogenoemde splicers in de verhuur-inventaris opgenomen. Op de beurs “Het Instrument” in Amsterdam overhandigde Geert Bakker, account manager bij CN-Rood,  de honderdste lasmachine aan Mario van der Kroef, Sales Manager bij Livingston.

Volgens Geert Bakker is een groot gedeelte van het succes toe te schrijven aan de samenwerking met Livingston. Momenteel worden heel veel lasmachines gebruikt door ZZP-ers of kleine, gespecialiseerde bedrijven. Voor deze bedrijven is de mogelijkheid om lasmachines te huren bij Livingston ideaal. Niet alleen voorkomt men zo hoge investeringen, ook heeft men de flexibiliteit om snel te switchen als de markt daarom vraagt.

Mario van der Kroef beaamt dit. “Wij zien inderdaad een groot gedeelte van onze splicer-inventaris in gebruik bij kleinere bedrijven. Als Livingston werken wij merk-onafhankelijk. Uiteraard geven wij onze klanten wel advies welk merk en type splicer voor welke toepassing het beste geschikt  is. Toen Sumitomo de nieuwe T-71C introduceerde zagen wij direct dat dit toestel een absolute topper zou gaan worden. Het compacte design en de degelijkheid van de gebruikte materialen overtuigen al voordat je de machine inschakelt.  Daarnaast beschikt de T-71 over een aantal unieke functies die dit toestel bijzonder geschikt maken voor mensen die nog niet over een uitgebreide ervaring beschikken’’.

“Zo heeft de T-71C een hele duidelijke instructievideo, die op het display van de T-71 afgespeeld kan worden. Hierin wordt stap voor stap getoond hoe de machine het best gebruikt kan worden. Mocht dit nog niet voldoende zijn dan beschikt de T-71C ook over een unieke mogelijkheid om via internet contact te zoeken met een lokaal support center. In dit support center kan men dan online meekijken met de gebruiker en zo advies geven over de instellingen van de Splicer. Zo weten we zeker dat een gebruiker altijd succesvol met de T-71C kan werken.”

Tot slot geeft Mario van der Kroef aan dat ook de competitieve prijsstelling van de Sumitomo T-71C helpt om snel marktaandeel te veroveren. “Op dit moment heeft de Sumitomo T-71 verreweg de beste prijs/prestatie verhouding.  Door de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid is er nauwelijks tijd nodig om vertrouwd te raken met deze machine.  Door de gunstige prijsstelling is het voor een gebruiker al heel snel interessant om voor de Sumitomo splicer te kiezen.  Zo is het al mogelijk om een Sumitomo T-71C te huren voor  225,= euro per maand (all-in)”. 

Afbeelding: Geert Bakker, account manager bij CN-Rood (rechts),  overhandigd de honderdste lasmachine aan Mario van der Kroef, Sales Manager bij Livingston (links).


Livingston T&M introduceert nieuwe splicer van Sumitomo

Livingston heeft haar assortiment van fussielassers uitgebreid met de nieuwe T-71C fusielasmachine van Sumitomo. Deze machine is ontworpen om zelfs in de meest moeilijke omstandigheden “ultrasnel” glasvezels te kunnen lassen. De T-71C is compact, licht van gewicht, solide en duurzaam en beschikt over een dubbele oven om de beschermhulzen om de las te krimpen. Zijn touch-screendisplay en ondersteuning op afstand via het internet maken het lasapparaat efficiënt en flexibel in gebruik. Sales en marketing manager Mario van der Kroef van Livingston verwacht veel van de nieuwe splicer: “De splicer in een aantal opzichten beter en sneller dan zijn concurrenten. Daarnaast ligt zijn introductieprijs momenteel aanzienlijk gunstiger”.

Diverse klanten van Livingston hebben al interesse getoond om de nieuwe splicer te leasen of via haar huurkoopmogelijkheden aan te schaffen. Livingston heeft naast Sumitomo ook fussielasser van Furukawa en Fujikura. Met de T-71C heeft Livingston van alle drie topmerken een core-alignment splicer in het assortiment.