Huur infraroodcamera's en thermografische meetinstrumenten

Livingston heeft altijd de beschikking over de laatste infrarood technology voor toepassingsgebieden zoals procestechniek, kwaliteitscontrole, brandpreventie, militaire toepassingen, geneeskundige toepassingen etc.

Een greep uit onze thermografische meetinstrumenten:

FLIR Systems B335

Infrared Camera

FLIR Systems b60

Infrared Camera

Flir Systems I60

I60 Infrared Camera

Flir Systems PM595

Thermal Imaging Camera

Fluke Ti25

Ti25 Thermal Imaging Camera

Fluke Ti27

Ti27 Thermal Imaging Camera

Fluke Ti29

Ti29 Thermal Imaging Camera

Fluke Ti32

Ti32 Thermal Imaging Camera

Testo 875

Thermal Imaging Camera

 

Wat is Thermografie?

Thermografie is een meetmethode waarbij men de temperatuur in kaart brengt. Dit gebeurt met een thermografische camera (infrarood camera): een camera die is uitgerust met een optiek voor infrarood en een detector die de golflengte analyseert.

De infraroodcamera levert een thermogram, een visuele weergave van de heersende temperaturen. Een thermogram lijkt op een gewone foto, maar is radiometretisch.

Bij een thermogram wordt normaal gesproken de temperatuurschaal weergegeven. In veel gevallen hebben lage temperaturen hierop een donkere kleur en de hogere temperaturen lichtere kleuren.

Aan een thermogram zijn diverse parameters gekoppeld, waarvan enkele het resultaat sterk kunnen beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn de emissiewaarde, de achtergrondstraling en het type camera dat is gebruikt.

De voornaamste toepassingsgebieden voor infraroodcamera’s zijn industrie, elektrotechniek en bebouwde omgeving. Daarnaast wordt thermografie ingezet voor de bestudering van fauna.

Meer specifiek wordt thermografie ook toegepast in bijvoorbeeld beveiliging en bewaking, militaire toepassingen, geneeskundige toepassingen, procestechniek, kwaliteitscontrole en brandpreventie. Overheden en luchthavenpersoneel gebruikten thermografie om varkensgriep-verdenkingen te detecteren tijdens de pandemie in 2009. Brandweerlieden gebruiken thermografie om door rook heen te kijken, om zo personen te vinden en de brandhaard te lokaliseren. Onderhoudsmonteurs gebruiken thermografie contactloos inspecteren van elektrotechnische componenten, waarbij verhitting vaak een indicator is voor aanstaand falen.  

 

Thermal Imaging Camera Imagery

Waarom infraroodcamera's huren?

Infrarood camera's zijn prijzig. Daarom is huren een slim alternatief. Maar er zijn meer redenen waarom u bij Livingston zou moeten huren of leasen: voor het comfort, de flexibiliteit, altijd de beschikking over de laatste technologiën, de financiele voordelen (geen afschrijving), snelle beschikbaarheid, etc